អាហារ​ទាំង​៧​គូរ​នេះ អាច​នឹង​ធ្វើ​ឲ្យ​ខូច​សុខ​ភាព​បាន ពេល​ដែល​ញ៉ាំ​រួម​គ្នា!!

  • 2018-01-02 11:00:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចន្លោះមិនឃើញ

ចំណី​អាហារ​មាន​ច្រើន​ប្រភេទ និង​មាន​អត្ថ​ប្រយោជន៍​ផ្សេងៗ​គ្នា ពេល​ដែល​ទទួល​ទាន​បាន​ត្រឹម​ត្រូវ​តាម​ក្បួន​ខ្នាត។ ផ្ទុយ​ទៅ​វិញ បើ​យើងញ៉ាំ​ខុស​ក្បួន វា​នឹង​ធ្វើ​ឲ្យ​សុខ​ភាព​យើង​ជួប​នឹង​បញ្ហា​ជាក់​ជា​មិន​ខាន។ ហើយ​ជា​ពិសេស​នោះ គឺ​ត្រូវ​ដឹង​ឲ្យ​បាន​ច្បាស់​ពី​ប្រភេទ​អាហារ ដែល​យើង​នឹង​ទទួល​ទាន ព្រោះ​ថា​មាន​អាហារ​មួយ​ចំនួន​មិន​អាច​ញ៉ាំ​ចូល​គ្នា​បាន​ទេ ជាក់ស្ដែង​ដូច​ជា​អាហារ​មួយ​ចំនួន​ខាង​ក្រោម​នេះ​ជាដើម៖ 

១. ស៊ាំងវិច​ឈីស និង កាហ្វេ

ជាតិ​ស្ករ​នៅ​ក្នុង​នំប៉័ង​ជួយ​ការពារ​ជាតិ​កាល់ស្យូម​ពី​ការ​រលាយ​បាន​យ៉ាង​ត្រឹម​ត្រូវ និង​ជួយ​ឲ្យ ដល់​ប្រព័ន្ធ​សរសៃ​ប្រសាទ​និង​សរសៃ​ឈាម​បេះ​ដូង​របស់​អ្នក​ផង​ដែរ។ នៅ​ពេល​ដែល​ញ៉ាំ​កាហ្វេ​រួម​ជាមួយ​វា​នោះ​អត្ថ​ប្រយោជន៍​ទាំង​អស់​នោះ​នឹង​បាត់​បង់​អស់​តែ​ម្តង។​បើ​សិន​ជា​ស៊ាំងវិច​ឈីស​ជា​អាហារ​ដែល​អ្នក​មិន​អាច​អត់​បាន អ្នក​គួរ​តែ​ប្ដូរ​ពី​ការ​ញ៉ាំ​កាហ្វេ​មក​ញ៉ាំ​តែ​បៃតង​ជាមួយ​វិញ​ទើប​ល្អ។

២. ប៉េងប៉ោះ និង ត្រសក់

បន្លែ ត្រសក់​ និង ប៉េងប៉ោះ ​នៅ​ពេល​ដែល​ញ៉ាំ​បន្លែ​ទាំង​ពីរ​មុខ​នេះ​ចូល​គ្នា​វា​នឹង​ធ្វើ​ឲ្យ​ការ​ដុត​បំផ្លាញ​ក្នុង​រាងកាយ​យើង​លើស​បរិមាណ​កំណត់​ ព្រម​ទាំង​មាន​អាការៈ​ហើម​បាន​ថែម​ទៀត​ផង។ ជាតិ​វីតាមីន​ដែល​នៅ​ក្នុង​បន្លែ​ទាំង​ពីរ​មុខ​នេះ​នឹង​មិន​រលាយ​បាន​ល្អ​ឡើយ។ អ្នក​គួរ​តែ​ញ៉ាំ​វា​ដាច់​ដោយ​ឡែក​ពី​គ្នា មួយ​ថ្ងៃ​ម្នាក់​។

៣. ដំឡូងបារាំង និង​សាច់​អាំង

ពេល​ដែល​អាហារ ពីរ ​មុខ​នេះ​ប៉ះ​គ្នាវា​នឹង​ធ្វើ​ឲ្យ​កើត​មាន​អាការៈ​មិន​ប្រក្រតី​ដូចជា ឆ្អល់​ក្តៅ​ចុង​ដង្ហើម ភើ​ញឹកញាប់ និង​អាការៈ​ជា​ច្រើន​ផ្សេង​ទៀត។ ​អាការៈ​ទាំង​អស់​នេះ​កើត​ឡើង​ដោយ​សារ ដំឡូងបារាំង និង​សាច់​អាំង​ជា​អាហារ​ដែល​ក្រ​រលាយ​។ ដូច្នេះ អ្នក​គួរ​តែ​ជ្រើស​រើស​យក​បន្លែ​ប្រភេទ​ផ្សេង​មក​ញ៉ាំ​ជាមួយ​វិញ​ដូចជា ទំពាំងបារាំង ប្រូខូលី ផ្កាខាត់ណា សណ្ដែកបារាំង ជាដើម។

៤. Pasta  និង​សាច់​ចិញ្ច្រាំ

នៅ​ពេល​ដែល​ជាតិ​ស្ករ​គ្រប​ដណ្ដប់​ជាតិ​ប្រូតេអ៊ីន​វា​នឹង​ធ្វើ​ឲ្យ​កើត​មាន​នូវ សារធាតុ​គីមី​ម្យ៉ាង​ដែល​បង្ក​ឲ្យ​កើត​ជំងឺ​លើស​ឈាម និង​ជំងឺ​បេះ​ដូង​បាន។ អ្នក​គួរ​តែ​ជ្រើស​រើស Pasta ដែល​ផលិត​ចេញ​ពី​ស្រូវ និង​ទឹក​ជ្រលក់​ដែល​លាយ​ជាមួយ​រុក្ខ​ជាតិ​ដែល​មាន​ក្លិន​ក្រអូប​ប្រហើរ​ អាច​ជា​ជី​ឬ​ខ្ទឹម ជាដើម។

៥. ស្រា​បៀរ និង​សណ្ដែក​ដី​លីង

ក្នុង​សណ្ដែក​ដី​លីង​មាន​ដាក់​អំបិល​ច្រើន ដែល​ជា​បច្ច័យ​មិន​ល្អ​ដល់​សុភាព​យើង​ទាំង​អស់​គ្នា​ វា​ធ្វើ​ឲ្យ​រាង​កាយ​យើង​បាត់​បង់​ជាតិទឹក ដែល​ជា​កត្តា​នាំ​ឲ្យ​យើង​បរិភោគ​ស្រា​បៀរ​ក្នុង​បរិមាណ​ដែល​លើស​ចំណុះ។ ដូច្នេះ ពេល​ដែល​ញ៉ាំ​ស្រា​បៀរ​ម្ដងៗ អ្នក​គួរ​មាន​ត្រៀម​ទឹក​សុទ្ធ​ ឬ​ក៏​សូដា នៅ​ក្បែរ​ខ្លួន​ផង ចៀស​វាង​ការ​ធ្វើ​ឲ្យ​បាត់​បង់​ជាតិ​ទឹក​ក្នុង​ខ្លួន។

៦. ផលិត​ផល​ដែល​មាន​ជាតិ​ទឹក​ដោះ​គោ និង​ផ្លែ​ម្នាស់

នៅ​ពេល​ដែល​ផ្លែឈើ​ដែល​មាន​ជាតិ​ជូរ​ប៉ះ​ជាមួយ​ជាតិ​ទឹក​ដោះ​គោ​នៅ​ក្នុង​ផលិត​ផល​មួយ​ចំនួន​វា​ធ្វើ​អាច​បណ្ដាល​ឲ្យ​ពុល​បាន។ ជំនួស ឲ្យ​ការ​បរិភោគ​អាហារ​ដែល​ធ្វើ​ឲ្យ​ខូច​សុខភាព​បែបនេះ​ អ្នក​អាច​ប្ដូរ​មក​ញ៉ាំ​ផ្លែ Apricot ឬ ផ្លែ Plum វិញ​ទើប​ប្រសើរ។

៧. ទឹកដោះគោឆៅ និង​ផ្លែ​ចេក

សម្រាប់​ផ្លែ​ចេក​ និង​ទឹក​ដោះ​គោ អត្ថ​ប្រយោជន៍​របស់​វា​នឹង​កើត​មាន​ឡើង​នៅ​ពេល​ដែល​យើង​ទទួល​ទាន​ដាច់​ដោយ​ឡែក​ពី​គ្នា។ គប្បី​ញ៉ាំ​ចេក​បន្ទាប់​ពី​ញ៉ាំ​អាហារ​រួច​រាល់។


ប្រភព៖ Brightside ប្រែ​សម្រួល៖ Khou Sophy