ដាច់ខាត​កុំ​ចម្អិន​បន្លែង​ទាំង​ ៥​មុខ​នេះ​ដោយ​ស្ងោរ​ប្រសិន​បើ​អ្នក​មិន​ចង់​បាត់បង់​ជាតិ​វីតាមីន

  • 2018-01-08 05:00:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចន្លោះមិនឃើញ

វីតាមីន​ដែល​រលាយ​ក្នុង​ទឹក​មិន​គួរ​យក​ទៅ​ស្ងោរ​ឡើយ​ជានិច្ច​កាល​ស្រ្តី​មេ​ផ្ទះ​តែងតែ​មាន​ទម្លាប់​មួយ​ដាក់​បន្លែ​ស្ងោរ​ជា​អាហារ។​ទោះ​ជា​យ៉ាង​ណា​ពួក​គេ​នៅ​មិន​ទាន់​ដឹង​ថា បន្លែ​ប្រភេទ​ណា​មិន​គួរ​ដាក់​ស្ងោរ ឬក៏​មាន​វិធី​នៃ​ការ​ចម្អិន​ផ្សេង​ៗ​ពី​គ្នា​។​យោង​តាម​ទស្សនាវដ្ដីរបស់​ UK អ្នក​ឯកទេស​ចំនី​អាហារ​បាន​និយាយ សារ​ធាតុ​ចិញ្ចឹម​ពាក់​កណ្តាល​ក្នុង​បន្លែ​នឹង​ត្រូវ​បាត់​បង​នៅ​ពេល​យើង​ចម្អិន​វា​ដោយ​ការ​​ស្ងោរ​មុន​ពេល​យក​​មក​បរិភោគ ខាង​ក្រោម​នេះ​ជា​បន្លែ​ដែល​យើង​មិន​គួរ​ស្ងោរ​ឡើយ​មាន​ដូចជា​៖

១.ស្ពៃក្ដោប

ស្ពៃក្ដោប​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​វីតាមីន​ខ្ពស់​ច្រើន​ជាង​បន្លែ​ដទៃ យោង​តាម​ការ​ស្រាវជ្រាវ។ ​កម្រិត​វីតាមីន​A និងPក្នុង​ស្ពៃ​ក្ដោប​នឹង​ជួយ​រក្សា​លំ​នឹង​រចនា​ឈាម និង​ប្រឆាំង​ជំងឺ​មហារីក ហើយ​ដាក់​វា​ស្ងោរ​នោះ បរិមាណ​វីតាមីន​ទាំង​ប៉ុន្មាន​នឹង​ត្រូវ​បាត់បង់។

២ .ស្ពៃ​ចង្កឹះ

ជាតិ​ដែក​ជួយ​បង្កើត កោសិកា​ឈាម ស្រប​ពេល​ដែល​វីតាមីន​C នឹង​ទៅ​ពង្រឹង​អាស៊ីត​ក្នុង​ក្រពះ​ដែល​ស្រូប​យក​ដោយ​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ បើ​សិន​អ្នក​មិន​ចង់​បាត់បង់​វីតាមីន​ទាំង​នេះ​ក្នុង​ស្ពៃ​ចង្កឹះ​ទេ​ សូម​កុំ​ស្ងោរ​វា​ឲ្យ​ឆ្អិន​ពេក​។​

៣.ស្ពៃក្រញ៉ញ់

ជា​អាហារ​ជំនួយ​សុខភាព​ល្អ​បំផុត​ព្រោះ​វា​ផ្ទុក​វីតាមីន សារ​ធាតុ​ខនិជ​ជា​ច្រើន។​តែ​ទោះ​ជា​យ៉ាង​ណា អ្នក​គួរ​ដាក់​វា​ស្ងោរ​ក្នុង​កម្រិត​មួយ​ល្មម​​មិន​ឆ្អិន​ពេក​បើ​អ្នក​មិន​ចង់​បាត់បង់​សារ​ធាតុ​ចិញ្ចឹម​នៅ​ក្នុង​បន្លែ​មួយ​នេះ។​

៤.ផ្កាខាត់ណា​

ជា​ប្រភព​នៃ​ជាតិ​ដែក ប្រូតេអ៊ីន កាល់ស្យូម ជាតិ​ក្រូម ជាតិ​ស្ករ វីតាមីន A &C។​ប្រសិន​បើ​អ្នក​មាន​ទម្លាប់​មួយ​ដាក់​វា​ស្ងោរ​អ្នក​គួរ​បញ្ឈប់​វា​ភ្លាម​ព្រោះ​វា​នឹង​បាត់បង់​វីតាមីន​ទាំង​អស់​​ដែល​មាន​សម្រាប់​​បន្លែ​ផ្កាខាត់ណា​នេះ។ ប៉ុន្តែ​ផ្ទុយ​ទៅ​វិញ​អ្នក​អាច​យក​វា​មក​ចៀន​អាំង ចំហុយ​បាន​វិញ។​

៥.សណ្តែកបារាំង

ដូច​គ្នា​និង​ស្ពៃ​ក្ដោប ផ្កាខាត់ណា ដែរ​សណ្ដែក​បារាំង​ក៏​មាន​ផ្ទុក​នូវ​វីតាមីន​ជា​ច្រើន​បើ​អ្នក​ដាក់​វា​ស្ងោរ អ្នក​នឹង​បាត់បង់​បរិមាណ​សារ​ធាតុ​ចិញ្ចឹម​ចាំ​បាច់​របស់​វា។​  


អត្ថបទ៖ Mean sila