អត្ថប្រយោជន៍​សម្រាប់​​សុខភាព​ទាំង ៧យ៉ាង​នៃ​ ទឹកដូង

  • 2018-01-10 09:00:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចន្លោះមិនឃើញ

នៅ​ក្នុង​រយៈ​ពេល​ប៉ុន្មាន​ឆ្នាំ​ចុង​ក្រោយ​នេះ ទឹក​ដូង​បាន​ក្លាយ​ជា​ភេសជ្ជៈ​ដ៏​ពេញ​និយម ព្រោះ​វា​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់ ស្រស់​ស្រាយ ព្រម​ទាំង​ផ្ដល់​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ថែម​ទៀត​ផង។ ខាង​ក្រោម​នេះ គឺ​ជា​អត្ថ​ប្រយោជន៍​ទាំង ៧ នៃ​ទឹក​ដូង៖

១.ជា​ប្រភព​នៃ​សារធាតុ​ចិញ្ចឹម​មួយ​ចំនួន

ទឹក​ដូង​ខ្ចី​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុ​ហ្វៃប៊ឺរ វីតាមីនC  និង​សារ​ធាតុ​រ៉ែ​សំខាន់​ៗ​មួយ​ចំនួន​ថែម​ទៀត​ផង។

២.មាន​សមត្ថភាព​ប្រឆាំង​នឹង​អុកស៊ីតកម្ម

ទឹក​ដូង​មាន​ផ្ទុក​នូវ សារ​ធាតុ​ប្រឆាំង​នឹង​អុកស៊ីតកម្ម​ដែល​ជួយ​ការពារ​កោសិកា​ពី​ការ​ខូចខាត។

៣.អាច​មាន​សារប្រយោជន៍​ការពារ​ជំងឺ​ទឹក​នោមផ្អែម

ជួយ​បង្កើន​ការ​គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​នៅ​ក្នុង​ឈាម​ឲ្យ​មាន​ភាព​ល្អ​ប្រសើរ។

៤.ជួយ​បញ្ចៀស​គ្រួស​ក្នុង​តម្រង​នោម

ទឹក​ដូង​អាច​ជួយ​បញ្ចៀស​ការ​កកើត​នៃ​គ្រួស​នៅ​ក្នុង​តម្រង​នោម។

៥.ជួយ​ការពារ​សុខ​ភាព​បេះដូង

ទឹក​ដូង​មាន​សមត្ថភាព​ជួយ​បន្ថយ​ជាតិ​កូឡេស្តេរ៉ុល។

៦.ជួយ​បន្ថយ​សម្ពាធ​ឈាម

៧.ទឹក​ដូង​រក្សា​សារធាតុ​ទឹក​នៅ​ក្នុង​ខ្លួន​បាន​ល្អ

 


ប្រភព៖ healthline អត្ថបទ៖​ សោភា