អាហារ​១០​ប្រភេទ​ដែល​ល្អ​បំផុត​សម្រាប់​ការ​ពារ​បេះដូង​របស់​អ្នក

  • 2018-01-26 04:00:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចន្លោះមិនឃើញ

ជាមួយ​នឹង​ការ​ញ៉ាំ​​អាហារ​របស់​អ្នក​ ម្ហូបអាហារ​ខ្លះ​​អាច​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​បេះដូង ដែល​អាហារ​ខ្លះ មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ដែល​ចាំបាច់​ , ជាតិ​សរសៃ​ហ្វៃប៊ឺ​ (fibre ) ,​ វីតាមីន, និង​សារធាតុ​រ៉ែ​ ដែល​ចាំបាច់​សម្រាប់​បេះដូង​ អាច​បន្ថយ​នៃ​សម្ពាធ​ឈាម​ និង​បង្កើន​ជាតិ​កូឡេស្តេរ៉ូល​ល្អ​ដែល​​ជួយ​ទប់​ស្កាត់​ការ​បង្កើត​បន្ទះ​នៅ​ក្នុង​សរសៃ​ឈាម​អាក់ទែរ​របស់​អ្នក។

តោះ​មក​ស្វែង​យល់​អំពី​អាហារ​​ទាំង​១០​ប្រភេទ​ដែល​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​ហើយ​អាច​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​បេះដូង​ពី​អ្នក​ជំនាញ​នៅ​មជ្ឈមណ្ឌល​បេះដូង​ជាតិ​សិង្ហបុរី​ (NHCS) ។ ​​​​​​​​​​​

១. គ្រាប់​ផ្លែ​ អាល់ម៉ុន​(Almonds)​

២. ផ្លែប័រ (Avocado)

៣.​​​​​ផ្លែ​ Berries​​

​៤.បន្លែ​ផ្កា​ខាត់​ណា​ខៀវ (Broccoli​)

៥. ការ៉ុត​

៦. Oatmeal​

៧. ត្រី​សាម៉ុង​​​​​​​​​​(Salmon)

៨. សណ្ដែក​សៀង

៩. តែ​

១០​. គ្រាប់ធញ្ញជាតិ


ប្រភព៖ healthxchange ប្រែ​សម្រួល៖ chanvutha yin