ភេសជ្ជៈក្រឡុក ៤មុខ សម្រាប់រដូវក្តៅ ងាយស្រួលអាចធ្វើនៅផ្ទះខ្លួនឯងបាន
- 2018-04-08 06:50:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ភេសជ្ជៈក្រឡុក ៤មុខ សម្រាប់រដូវក្តៅ ងាយស្រួលអាចធ្វើនៅផ្ទះខ្លួនឯងបាន
ចន្លោះមិនឃើញ
គ្រប់គ្នាច្បាស់ជាមិនចង់ចេញទៅខាងក្រៅផ្ទះទេ ពេលចូលដល់រដូវក្តៅ ហើយដោយសារអាកាសធាតុបែបនេះទើបធ្វើឲ្យយើងនឹកឃើញដល់ភេសជ្ជៈណាដែលមានរសជាតិផ្អែម ត្រជាក់ៗដល់បេះដូងតែម្តង។ ថ្ងៃនេះ កញ្ញា នឹងបង្ហាញពីរបៀបធ្វើភេសជ្ជៈសម្រាប់រដូវក្តៅទាំង ៤មុខ ដែលផ្សំពីផ្លែឈើស្រស់ ហើយងាយស្រួលអាចធ្វើនៅផ្ទះខ្លួនឯងបាន។
១. ផាសិនទឹកដោះគោក្រឡុក
គ្រឿងផ្សំ៖ ផ្លែផាសិន ទឹកដោះគោស្រស់ ទឹកដោះគោខាប់ ឬស្ករស អំបិល ទឹកកក។
របៀបធ្វើ៖ ឆ្កឹះយកសាច់ផ្លែផាសិន ក្រឡុកក្នុងម៉ាស៊ីនជាមួយទឹកដោះគោស្រស់ អំបិលមួយចឹប និងទឹកកក។ សម្រាប់អ្នកដែលចូលចិត្តផ្អែម អាចបន្ថែមទឹកដោះគោខាប់ ឬស្ករសក៏បាន។
២. ម្នាស់ទឹកឃ្មុំក្រឡុក
គ្រឿងផ្សំ៖ ផ្លែម្នាស់ ទឹកក្រូចឆ្មារ ទឹកឃ្មុំ ទឹកសេរ៉ូលឿង អំបិល ទឹកសុទ្ធ ទឹកកក។
របៀបធ្វើ៖ កាត់ម្នាស់ជាដុំតូចៗ ក្រឡុកក្នុងម៉ាស៊ីនចូលគ្នាជាមួយទឹកក្រូចឆ្មារបន្តិច ទឹកឃ្មុំ សេរ៉ូពណ៌លឿង ទឹកសុទ្ធបន្តិច អំបិលមួយចឹប និងទឹកកក។
៣. ប័រក្រឡុក
គ្រឿងផ្សំ៖ ផ្លែប័រ ទឹកដោះគោខាប់ ទឹកដោះគោស្រស់ ទឹកសេរ៉ូខៀវ ទឹកកក។
របៀបធ្វើ៖ យកគ្រឿងផ្សំខាងលើក្រឡុកក្នុងម៉ាស៊ីនបញ្ចូលគ្នាទាំងអស់។
៤. យ៉ាអួរក្រូចឆ្មារក្រឡុក
គ្រឿងផ្សំ៖ យ៉ាអួររសជាតិដើម ទឹកដោះគោស្រស់ ទឹកក្រូចឆ្មារ ទឹកឃ្មុំ ទឹកកក។
របៀបធ្វើ៖ ក្រឡុកគ្រឿងផ្សំទាំងអស់ចូលគ្នា រួចចាក់ដាក់កែវ ដោយបន្ថែមស្លឹកជីអង្កាមពីលើដើម្បីសោភ័ណភាព៕
ចុចអាន៖មកដឹងរបៀបរបបញ៉ាំអាហារពេលទៅលេងប្រទេសក្រៅ កុំឱ្យចេញមកខុសគេខុសឯង
ប្រភព៖ Kapook ប្រែសម្រួល៖ អ៊ុង រ័ត្នបញ្ញា