ឆា​ការី​ឆ្អឹង​ជំនី​ជ្រូក រសជាតិឆ្ងាញ់ជាប់មាត់​!

  • 2017-03-29 07:50:50
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចន្លោះមិនឃើញ

ឆា​ការី​ឆ្អឹង​ជំនី​ជ្រូក គឺ​ជា​អាហារ​ដែល​មាន​រសជាតិ​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់ អាច​ពិសា​ជាមួយ​បាយ ឬ​ក្លែម ហើយ​ត្រូវ​ចិត្ត​បំផុត​សម្រាប់​អ្នក​ចូល​ចិត្ត​ពិសា​ហិរ។ អាហារ​ប្រភេទ​នេះ មិន​ពិបាក​ធ្វើ​ឡើយ ពោល​គឺ​ងាយ​ស្រួល​បំផុត។ នៅ​ចាំ​អី​ទៀត ទៅ​តាម​ដាន​ទាំង​អស់​គ្នា​!

 

 

គ្រឿង​ផ្សំ

១) ឆ្អឹងជំនី​ជ្រូក ៣០០ ក្រាម ២) ម្សៅ​ការី ២ ស្លាបព្រា​បាយ ៣) ខ្ទិះ​ដូង ១ កែវ ៤) ម្រេច​ខ្ចី ១០ ក្រាម ៥) ស្លឹក​ក្រូច​សើច ៣ ទៅ ៥ សន្លឹក ៦) សណ្ដែកកួរ ៥ ទៅ ៦ ដើម ៧) ស្ករ​ស កន្លះ​ស្លាបព្រា​បាយ ៨) អំបិល កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ ៩) ទឹកត្រី កន្លះ​ស្លាបព្រា​បាយ ១០) ប្រេងឆា ២ ស្លាបព្រា​បាយ

 

វិធី​ធ្វើ

១) កាប់​ឆ្អឹង​ជំនី​ជ្រូក​ជា​ដុំ​តូចៗ​ល្មម ២) កាត់​សណ្ដែកកួរ​ឲ្យ​មាន​ប្រវែង​ខ្លីៗ​ល្មម ៣) ចាក់​ប្រេង និង​កម្ដៅ​វា​នៅ​លើ​ខ្ទះ ៤) ដាក់​ម្សៅ​ការី​ចូល រួច​ច្របល់ ៥) ដាក់​ឆ្អឹងជំនី​ជ្រូក​ចូល រួច​ឆា​ត្រលប់​វា​ប្រមាណ​ជា ៥ ទៅ ៦ នាទី ៦) ដាក់​សណ្ដែកកួរ ម្រេច​ខ្ចី និង​ស្លឹក​ក្រូច​សើច​ចូល ៧) ចុង​ក្រោយ ដាក់​គ្រឿង ស្ករ​ស អំបិល និង​ទឹកត្រី​ចូល រួច​ឆា​ត្រលប់​ឲ្យ​សព្វ ជា​ការ​ស្រេច

 

បើ​មិន​ទាន់​ច្បាស់​ទេ ទៅ​ទស្សនា​វីដេអូ​ទាំង​អស់​គ្នា៖

 

https://www.youtube.com/watch?v=T7zbIckfwYA

 

ប្រែសម្រួល ៖ សេង ឡុង ប្រភព ៖ WhatRecipe