អាហារដែលអាចទប់ស្កាត់អាការៈក្អក ដ៏មានប្រសិទ្ធភាព
- 2017-05-29 06:47:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
អាហារដែលអាចទប់ស្កាត់អាការៈក្អក ដ៏មានប្រសិទ្ធភាព
ចន្លោះមិនឃើញ
នៅក្នុងរដូវភ្លៀងអញ្ចឹងអាកាសធាតុផ្លាស់ប្ដូរញឹកញាប់ទៅតាមនឹងធ្វើឱ្យសុខភាពយើងពិបាកនឹងទទួលយកនៃបន្លាស់ប្ដូរនេះដែលបណ្ដាលឱ្យយើងឆាប់ឈឺ។ប្រសិនបើអ្នកត្រូវទឹកភ្លៀង ឬនៅក្នុងអាកាសធាតុត្រជាក់ញឹកញាប់ ប្រាកដណាស់អ្នកមានជំងឺផ្ដាសាយឬក្អកជាមិនខាន។ប្រសិនបើអ្នកព្យាបាលក្អកមិនទាន់ពេលវេលាទេវានិងបង្កអោយមានបញ្ហាផ្សេងទៀត។ ការបរិភោគអាហារមួយចំនួនក៏អាចមានប្រសិទ្ធភាពប្រសើរជាងការលេបថ្នាំគ្រាប់ ឬថ្នាំសេរ៉ូមក្អក។ គួរតែសាកល្បងញាំអាហារទាំង ៥ប្រភេទនេះសិន មុននឹងទៅមន្ទីរពេទ្យ។ អាហារទាំង ៥ប្រភេទមាន ដូចជា៖
១.ខ្ញី
ខ្ញីគឺជាអាហារមួយដែរល្អសម្រាប់ព្យាបាលក្អក។គ្រាន់តែយកខ្ញីមួយជំនិតមកទំពា ក្អករបស់អ្នកនឹងបាត់ភ្លាម។ប្រសិនបើមានរសជាតិខ្លាំងពេកអ្នកក៏អាចយកទៅឆុងជាតែលាយជាមួយស្ករក៏បាន។
២. អាហារក្ដៅនិងមានរសជាតិហិល
វាជាការពិតណាស់ដែរអាហារក្ដៅនិងហិលអាចព្យាបាលការក្អកនិងផ្ដាសាយបានយ៉ាងរហ័សពីព្រោះនៅពេលដែលយើងបរិភោគហើយយើងនឹងបែកញើស។
៣. ស៊ុបមាន់
ស៊ុបមាន់ជាជម្រើសដ៏ល្អក្នុងការបណ្ដេញជំងឺផ្ដាសាយនឹងក្អកចេញពីក្នុងខ្លួន។ស៊ុបមាន់មិនត្រឹមតែជួយព្យាបាលមិនអោយក្អកទេ ថែមទាំងជួយបង្កើនថាមពលទៀត។ស៊ុបមាន់
៤.ខ្ទឹម
ខ្ទឹមសរមានសមត្ថភាពខ្ពស់ជួយសម្រួលដល់បំពង់កនៅពេលដែរអ្នកមានអាការៈក្អក ដោយសារផ្ដាសាយ។ខ្ទឹមសក៏អាចបំផ្លាញបាក់តេរីនៅក្នុងបំពង់ករបស់អ្នកផងដែរ។ ដោយគ្រាន់បន្ថែមខ្ទឹមសច្រើនបន្តិចចូលទៅក្នុងម្ហូបអាហារជាការស្រេច។
៥. ផ្លែ ក្រូច
នៅអំឡុងពេលផ្ដាសាយឫក្អកខ្លាំងយកល្អអ្នកគួរទទួលទានប្រភេទ ក្រូចអោយបានច្រើនដូចជាក្រូចឆ្មា ក្រូចពោធិ៍សាត់ជាដើម ពីព្រោះក្រូចមានផ្ទុកសារធាតុវីតាមីនC ដែរវាសំខាន់សម្រាប់សុខភាព។
ក៏ប៉ុន្តែក៏មានអាហារជាច្រើនទៀតដែរអ្នកគួរជៀសវាងកុំបរិភោគពេលដែរអ្នកកំពុងមានជំងឺក្អកផងដែរ។
ប្រភព៖ homeremedy ប្រែសម្រួល៖ chanvutha yin