អារហារ​ធម្មជាតិកំពូលទាំង ១៣ ដែលជួយទប់ចំណង់​អាហារ

  • 2017-12-10 09:00:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចន្លោះមិនឃើញ

​​​អ្នកអាចនឹងព្យាយាមក្នុងការតមអាហារក៏ប៉ុន្តែមានពេលជាច្រើនដែលអ្នកមិនអាចទប់ទល់នឹងការឃ្លាន​បានហើយធ្វើឲ្យអ្នកញ៉ាំកាន់តែច្រើន។ ដើម្បីលុបបំបាត់រឿងបែបនេះ អ្នកត្រូវត្រៀមអាហារ និង ភេសជ្ជៈ សុខភាពទាំងនេះនៅក្នុងផ្ទះ និងការិយាល័យធ្វើការរបស់អ្នក។អារហារ ភេសជ្ជៈ និងគ្រឿងទេសដែលបានរៀបរាប់ខាងក្រោមនេះសុទ្ធតែមានការអះអាងដោយ វិទ្យាសាស្ត្រ ហើយវាក៏ជាអ្វីដែលអ្នកត្រូវការដើម្បីប្រឆាំងនឹងភាពឃ្លាន។ ល្អបំផុតនោះគឺវាមិនធ្វើឲ្យពោះ​អ្នកកាន់ធំនោះទេ។    

    ១.កាហ្វេខ្មៅ៖ តាមការសិក្សានិងស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថាការផឹកកាហ្វេខ្មៅមួយពែងក្រោយ​ពេលអាហារ​អាចជួយឲ្យអ្នកទប់ទល់នឹងភាពឃ្លានបាន​យូរ។    

    ២.ប្រូតេអ៊ីន​ Whey៖ ជាទូទៅប្រូតេអ៊ីនជួយឲ្យអ្នកមានអារម្មណ៏ថាឆ្អែតហើយមិនឃ្លាន។ ហើយម្យ៉ាង​វិញទៀតគេបានរកឃើញថា ប្រូតេអ៊ីន Wheyអាចបន្ថែមល្បឿនក្នុងការបញ្ចុះជាតិខ្លាញ់ហើយបន្សល់​ទុកនូវសាច់ដុំវិញ ក្នុងករណីដែលអ្នកធ្វើលំហាត់ប្រាណត្រឹមត្រូវនិងទៀតទាត់។    

   **៣.មើមខ្ញី៖**មើមខ្ញីមានឥទ្ធិពលខ្លាំងដែលអាចប្រើជាឳសថធម្មជាតិក្នុងការសម្រកជាតិខ្លាញ់ នេះគឺផ្អែក​ទៅ​លើ​ការស្រាវជ្រាវមួយដែលចេញជាសារធារណៈមានឈ្មោះថា Journal of the Science of Food and Agriculture។    

    ៤.តែបៃតង និង ម៉ាឆា៖ អ្នកអាចឆុងតែបៃតង​និងម៉ាឆាផឹកបានហើយជាតិកាហ្វេអ៊ីននៅក្នុងតែបៃតង​និងម៉ាឆានោះអាចជួយទប់ចំនង់អាហាររបស់អ្នកបាន។លើស​ពីនេះ​ទៅ​ទៀត​វាមាន​សម្ថភាព​ដុត​បំផ្លាញ​ជាតិ​ខ្លាញ់។ អ្នក​ដែល​ផឹក​តែ​បៃតង​រាល់​ថ្ងៃ​ចាប់​ពី៤​ ទៅ ៥ ពែង នឹងបែកញើសយ៉ាងតិច ១៨០នាទី​ក្នុង​មួយសប្តាហ៍ហើយ​ស្រកក្បាលពោះព្រមទាំងស្រកទម្ងន់ក្រោយរយៈពេល ៣​ ខែ។    

    ៥.ម្សៅធម្មញ្ញជាតិ៖ ម្សៅធម្មញ្ញជាតិគឺជាប្រភពដែលធ្វើឲ្យការឆ្អែតរបស់អ្នកនៅបានយូរ ព្រោះវាមាន​សារធាតុហ្វៃប៊ឺរ (Fiber)។សារធាតុ​ហ្វៃប៊ឺរ​នោះ​បង្កើត​សារធាតុ​អន្ធិលនៅ​ក្នុងក្រពះ​អ្នកដែល​ជួយ​ពន្យារ​ពេល​នៃការរំ​លាយ​អាហារ។  

    ៦.ទឹក៖ អ្នកវិទ្យាសាស្ត្របានបញ្ជក់ថា​ទឹកគឺជាវិធីដ៏សាមញ្ញបំផុតក្នុងការទប់ទល់ការឃ្លាន និងកាត់​បន្ថយការញ៉ាំហួសកម្រិត។          

  ៧.អាហារហិរ៖ ទឹកម្ទេស ម្សៅម្ទេស ម្រេច អាហារទាំងអស់នេះមិនត្រឹមតែទប់ចំណង់អាហាររបស់អ្នកតែ​ប៉ុណ្ណោះទេ វា​ថែម​ទាំង​មាន​សម្ថភាព​ដុត​បំផ្លាញ​ជាតិ​ខ្លាញ់​បាន​ឆាប់​រហ័ស​ថែមទៀតផង។  

   ៨.ផ្លែអាវូកាដូ៖ វាអាចជួយបង្កើនអារម្មណ៍​ថាឆ្អែត ដែល​ជួយ​ឲ្យ​អ្នក​រក្សា​បាន​នូវ​ទម្ងន់​ដែល​មាន​សុខភាព​​ល្អ​។      

៩.ផ្លែប៉ោម៖  ការញុំាផ្លែប៉ោម​ប៉ុន្មានចំណិត ឬ ទាំង​មូល​មុន​ពេល​ដែល​ញ៉ាំ​អាហារ​អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​កាឡូរី​មួយ​ចំនួន​ក្រោយ​ពេល​អ្នក​ទទួល​ទាន​អាហារ​រួច។        

១០.សូកូឡាពណ៌ខ្មៅ៖      

   ១១.ស៊ុត៖ វា​សឹង​តែ​ជាប្រូតេអ៊ីន​ដែល​ល្អ​ឥត​ខ្ចោះ​ទៅ​ហើយ ស៊ុត​អាច​ជួយ​គ្រប់​គ្រង​ចំណង់​អាហារ​របស់​អ្នក​បាន។      

១២.ជីអង្កាម៖  ក្លិនរបស់ជីអង្កាមអាចជួយទប់ទល់នឹងភាពឃ្លានបាន។ ការស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថា​មនុស្ស​ដែល​ស្រូប​ក្លិន​ជី​អង្កាមនៅរៀងរាល់ ២ ម៉ោងម្តង មាន​ការ​ថយ​ចុះ​ចំពោះ​ការ​ទទួល​ទាន​កាឡូរី​ទៅ​ដល់ ២៨០០ កាឡូរី នៅក្នុងមួយសប្តាហ៍។        

    ១៣.ទឹកខ្មេះ៖  ទឹក​ខ្មេះ​អាចជួយប្រឆាំងនឹងសារធាតុស្ករនៅក្នុងអារហារ។ អ្នក​អាច​លាយ​ទឹក​ខ្មេះ​ខ្លះនៅ​ក្នុងបាយ​ឬក៏​ស៊ូស៊ី។      


ប្រភព៖ Mensfitness អត្ថបទ៖ សោភា